Vrijwilligers aan het woord – Johan en Twan

15 juni 2024

De Kennedymars kan niet zonder vrijwilligers. We laten onze vrijwilligers graag aan het woord. Deze keer spreken we met Twan en Johan. De mannen zijn samen postcoördinator voor de post de Soete Inval. Dit doen ze als twee vriendengroepen en ze zorgen dus ook voor de complete bemanning. 

Johan draait inmiddels al heel wat jaartjes mee met de Kennedymars: “In 1987 kreeg ik verkering met een meisje uit Someren (Ilona), door haar ging ik destijds al meehelpen bij de grote post in Someren-Heide, waar mijn schoonvader de post-coördinator was. Tja, je kunt moeilijk nee zeggen als je het hart van zijn dochter probeert te veroveren.” Twan heeft, na enkele jaren als vrijwilliger bij Bouwdorp en Jong Nederland Someren, in 2014 de stap naar de Kennedymars gemaakt: “Ik ben begonnen door Johan en Ilona, zij gaven aan dat het altijd zo leuk en gezellig is bij de Post in Someren-Eind.” 

Andere activiteiten

Johan is vroeger ook actief geweest in andere rollen binnen JOEK. Hij vertelt: “Ergens midden de jaren negentig ben ik toegetreden tot het Blok Evenementen, na enkele jaren werd ik blokcoördinator en dus onderdeel van het bestuur van de Kennedymars. Een mooie en intensieve tijd, vooral als de Kennedymars naderde was je dagelijks bezig om dingen te regelen. Tijdens het weekend was het druk en hectisch, maar vooral ook heel erg gezellig. In die tijd hebben we ook een aantal leuke artiesten weten te strikken om voor de start van de Kennedymars op te treden, zoals Lee Towers, Sugar Lee Hooper en Peter Koelewijn. Zij wisten de stemming er goed in te krijgen.”

De 60e editie wordt goed gevierd bij de Soete Inval

We vieren dit jaar de 60e editie van de Kennedymars, en dit gaat ook flink gevierd worden op de 60km post van de mannen: “We gaan terug in de tijd van de hippies en het Woodstock festival. Met lekkere muziek uit die tijd en een kleurrijke aankleding gaan we er dit jaar iets speciaals van maken!” 

Het mooiste Kennedymars moment

Voor Twan is er niet één specifiek moment: “Ik ben heel tevreden als ons team alles op orde heeft en vrolijkheid uitstraalt naar de wandelaars. Want we doen het natuurlijk voor de wandelaars, maar we hebben er zelf ook heel veel lol en plezier aan!” 

Johan heeft in 1985 zelf de Kennedymars gelopen: “Het was toch wel heel mooi om te finishen na een aantal dipjes. Maar in al de jaren als vrijwilliger waren er vele mooie momenten, maar de algemene sfeer en elk jaar weer een mooi evenement neerzetten is toch wel een terugkerend hoogtepunt.”

Vrijwilligerswerk

Met de Kennedymars worden Someren en omstreken elk jaar mooi op de kaart gezet en dat kan alleen dankzij de vele vrijwilligers. Waarom anderen ook aan de slag zouden moeten gaan als vrijwilliger bij JOEK? Johan vertelt: “De saamhorigheid en gezelligheid waarin je toewerkt naar een hoogtepunt begin juli maakt de Kennedymars tot iets bijzonders. Gewoon beginnen en lekker blijven hangen. Maakt niet uit wat je doet, groot of klein, 't is altijd goed.” Twan vult aan: “Als je je wilt inzetten voor je gemeenschap of verenigingen dan hoor je vrijwilligerswerk te doen. Dit is belangrijk en daarnaast ook nog eens heel leuk om te doen. En waarom bij JOEK? De mensen geven je veel energie, zijn altijd belangstellend, vrolijk en aardig.”

 

Soete inval Soete inval

 

Sponsoren